Makkarakastike Falukorvista


Siinähän se Ruotsista tuotu Falukorv ja siitä leikattu puolenkilon pätkä. Loppu menee uunilenkkiin. Enpä ole kesän aikana paljoa kirjotellut vaan enemmänkin juopotellut. Hehe nytkin pienessä rapulassa. Kädet vielä tärisevät. No mutta asiaan ja idean sain tähän ihan youtube urpon läskiherkuista. En paista voissa vaan laitan ihan kättelyssä öljyä pannuun.


Ja siinä silputtu sipuli ihan seuraavaksi eli tämä tulee noudattamaan ihan klassista makkarakastikkeen tekoa, ainoa ero on Falukorv kun tuli Tukholmassa käytyä ja oli hytissä jääkaappi missä säilyttää tuota pötköä. Olis se varmaan säilynyt ilman jääkaappiakin.


Seuraavaksi pannuun pilkottu makkara. En ihan pillupäreeksi laittanut kun puolikiloo oli kuitenkin tavaraa.


Siinä se freesattu sipulimakkarapaistos odottelee knorrin ruskeaa kastiketta, jota on puoltoista pussia tähän määrään makkaraa ja kylmään veteen(0.375 dl) sekoitettuna siitä pannuun vaan. Vähän voi laittaa tomaattipyrettä ja lorauksen soijakastiketta, mutta muuten luotan Knorrin valmispussiin. Kuka haluaa laittaa mustaapippuria ja savupaprikaa ninkuin urpon läskiherkuissa niin siitä vaan, mut tää ohje on suunnattu koko perheelle eli mulla mulle ja yhdelle sokeritoukalle.


Eikä aikaakaan kun tuo herkulllinen kastike on valmis ja makaroonit kiehahtavat vieressä, mutta ne eivät ole vielä valmiita sillä niistä tehdäänkin veljeni keksimää sementtiä eli makaroniperunamuussiseosta. Makaronit siis keitellään kypsiksi ja huuhdelllaan ja laitetaan vettä kiehumaan makaroiden joukkoon ja hups pussista kaatui perunamuussijauhetta joukkoon, joka tiivistää koko lisukkeen jähmeäksi.


Ja vot eikun syömään. Siinä siis yhden miehen annos.


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yön pimeydessä

Papumuhennos

Myllypuro 9+