Spagetti Bolognese

 


No niin siinä päivän aikaansaannos kun tuli ostettua kilo nautasikajauhelihaa niin mitäpä muuta siitä tekisikään kun bolognese kastiketta. En koko kiloa nyt sentään itselleni vaan puolikiloa laitoin ja puolet meni pakkaseen. Koristeeksi ja mausteeksi raaskin ostaa tuoretta basilikaa. Mutta käydäämpä läpi kuinka se sitten menikään sen tekeminen.


Eli ihan aluksi niinkuin monesti oli siis pilkottava sipuli ja valkosipuli. Sipuli oli semmonen hyvä kookas ja valkosipulia tuli viisi kynttä. Sitten niitä vähän aikaa öljyssä kuulloiteltiin ja joukkoon laitettiin puolikiloa jauhelihaa paketista. Siinä ei sen kummenpaa kun sitä paistellessa pilkkoo jauhelihan sopivan kokoiseksi niin se murenee siitä sitten kypsyessään. Suolaa.


Sitten vaihdetaan paistinpannu viiden litran kattilaan, jotta ainakin tilaa riittävästi. Sinne tehdään kastike eli ensin vaikka jauheliha ja sitten tomaattimurska ja pilkotut porkkanat ja sitten vielä mustapippuria. Niin ja tomaattipyrettä kanssa antamaan tomaattista makua ja vettä muutama desi ja ja lihaliemikuutio. Tämä seos sitten saa kiehua/hautua ainakin puolituntia mielellään lähemmäs tunti on tomaattikastikkeissa semmonen yleisohje. No mulla meni viiskyt minuuttia.


Loppuvaiheessa kun porkkanat sopivan pehmeitä ja kastike kiehunut kasaan lisätään tuoretta basilikaa semmoinen kokonainen ruukulllinen ja hintaa se vähän nostaa, mut suhteellista kun yks purkki olutta maksaa saman verran niin sen raaski laittaa.


Sitten kun spagetti on keitetty kasataan annos. Spagetti, kastike, juustoraaste ja basilika koriste. Eikä sen kummempia kuin syömään.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makkarakastike Falukorvista

Kevät saapui Helsinkiin