Karjalanpaisti
Tämän osaa kaikki tehdä, mut tehdään se vielä kerran kun mulla kerta on nälkä. Juups kolme tuntia saa kyllä odottaa, mut se kannatti. Tarvitset karjalanpaistilihat eli sekoitus possun ja naudan lihaa, mulla oli 700g ja sain halvalla puoleen hintaan 3.50 kun seuraan punalappuja ja laitan sitten pakkaseen. Eli eilen otin sulamaan ja eikun vuokaan lihat ja pari pilkottua porkkanaa ja sipuli joukkoon. Sitten laitetaan makua eli kokonaisia mauste ja mustapippureita ja aivan uuuutta makua nimittäin kanelia ja muskottipähkinää veteen, jota tulee sen verran et lihat peittyy ja mulla meni litra. Ja vielä lihaliemikuutioita kolme.
Juu annetaan olla 150 asteisessa uunissa kolme tuntia ja keitellään perunat lisukkeeksi. Sitten ei muuta kun porsastelemaan ja tilsaamaan porkkanoita ja perunoita liemessä. Laakeperinlehti unohtui ostaa.
Kommentit
Lähetä kommentti