Kalaa Tikka Masala

Ajattelin tehdä taas vaihteen vuoksi tonnikalamakaroonia ja ostinkin garam masala mausteseosta tuota varten ja sitten päässä välähti et eihän mulla oo mihinkään kiire et tehdäänkin oikein kunnon intialaista, mitä on pitänyt tehdä jo jonkun aikaa.

Sitten vaan selasin kännykällä vähän eri reseptejä läpi ja näin oman reseptin päässä ja takasin ostoksille ostamaan tarpeita kuten paraks tikka masala mauste tahnaa ja cookos kermaa yms. 


Joo ja sitten ei muuta kun kotona laittamaan eli: Hyvin monesti kuten nytkin kaikki alkaa sipulin, valkosipulin ja chilin kuullotuksella. Sitten sekaan lisätään pari ruokalusikkaa paraks tikka masala tahnaa ja teelusikallinen keltaista currya ja teelusikallinen garam masalaa ja annetaa niiden sipulin kanssa freesautua. Seuraavana joukkoon tulee pari purkkia tonnikalaa, joista toinen minulla oli vedessä ja toinen öljyssä, jonka öljyllä freesasin mausteet ja sipulit.

Ja sitten päälle tomin murskaa hah eli tomaattimurskaa ja parasta eli mutti sellaista. Vähän vettä noin puoli tölkkiä ja cookoskerma ja seitipaloja 300g  joukkoon. Ainiin väliin olin laittanut vähän mustaa pippuria sillä eihän tomin murskaa tehdä ilman mustaa pippuria. No saa laittaa enenmmänkin, mut varovasti sillä chilin ja muiden mausteiden yhteissumma voi lyödä takaisin. Niin suolaa noin teelusikallinen ja sokeria ruokalusikallinen joukkoon.

Ja sit ei muuta kun riisit kiehumaan ja laitetaan kastikkeen lämpöä vähän pienemmälle et ne saa rauhassa ja hitaasti kypsyä. Sit kun riisit on keitetty ja odoteltu pari minuuttia. Ei MUUTA KUN SYÖMÄÄN!!! ja koristeeks ja mausteeks tuoretta korianteria tietenkin. On muuten tajunnan räjäyttävän hyvää. Ihan siis psykedeelistä .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yön pimeydessä

Papumuhennos

Myllypuro 9+